Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwsbrief 22 december 2020

Beste mensen,

 
Laten we goed nieuws delen!
 
Op maandagavond 21 december overhandigde Scouts en Gidsen Vlaanderen het ‘Vredeslicht’ aan bisschop Johan Bonny. Om het dan via parochies, jeugdbewegingen en instellingen, zoals ziekenhuizen en wzc’s verder uit te dragen in heel bisdom Antwerpen. Onze bisschop geeft vanaf 4 januari dit Licht aan de vicariaten en dekenaten. Zij zullen het dan verder verspreiden in de pastorale eenheden (in wording). De pastorale eenheden brengen het Licht naar de geloofskernen die het Licht uitdelen aan individuele gelovigen. Zo komt het Licht van Bethlehem tot in de huiskamers.  
Op zondag 31 januari, de vijfde zondag, zal het vredeslicht in onze pastorale eenheid een plek krijgen in de zondagskerk en gezegend worden. Meer info volgt.
 
2. Hoe zullen we dit jaar kerstmis vieren?
Onze bisschop schreef er een tweede kerstbrief over met concrete tips.
Daarnaast is er een handig overzicht van de eucharistievieringen online, op televisie en de radio
Zoek je nog tips om er iets van te maken thuis de komende tijd? Hier heb je 101 tips
 
3. Open kerken
Laten we er voor zorgen dat onze kerken open zijn in de komende weken. Mensen kunnen bij de kerststal een kaarsje komen branden. Of we kunnen kerstwensen van vrede en licht ophangen op een prikbord in de kerk. Er zijn tal van mogelijkheden.
 
4. Klokken luiden
Graag doen we de oproep om telkens de klokken te luiden bij de live streaming van de zondagsviering vanuit de Kathedraal. De live streaming vanuit de Kathedraal begint om 10u elke zondag. 
Daarnaast hebben de Belgische bisschoppen opgeroepen om op Kerstmis om 12u over het hele land de klokken te luiden. Ook in de pandemie klinkt de kerstboodschap: dat God ons in zijn menslievendheid nabij is, dat Jezus ons menselijke bestaan komt delen, dat de Geest ons optilt uit angst en onzekerheid, dat wij kunnen groeien in solidariteit met de armen.
 
5. Kalender en verdieping in 2021
Iedereen Feest! 2021 is een handige en unieke jaarkalendemet de feestdagen van de meeste religieuze en levensbeschouwelijke gemeenschappen in België uitgegeven door Orbit.
Een verdiepende reeks rond 6 spirituele meester wordt aangeboden door Kerknet. Je hebt wel eens gehoord van Johannes van het Kruis, Ignatius van Loyola, Edith Stein en andere christelijke meesters. Maar waar staan ze precies voor? Wat maakt hun spiritualiteit bijzonder? Hoe kwamen ze erop? Kunnen we er ook vandaag nog iets mee? Dat kom je te weten in deze verdiepende reeks.
 
Zalige Kerst voor jullie en je naasten.
Gelukkig en gezond 2021!
Hartelijke groeten,
Fabio, Inge, Paul, George, Peter en Anaïs 
Labels